Jarunski ledolomci - Tradicionalni Novogodišnji zaron 2017.

Jarunski ledolomci - Tradicionalni Novogodišnji zaron 2017.

Jarunski ledolomci – Tradicionalni Novogodišnji zaron 2017.

S prvim zrakama sunca, negdje oko podneva, prvog dana ove godine, članovi kluba Roniti se mora zaputili su se na drugi, a nekima i verifrsttajm, tradicionalni Novogodišnji zaron pod led  na Jarunsko jezero. Respektabilne dubine ove je godine dosegla najlu..hrabrija četvorka: Naš veleuvaženi Precjednik Zuky, zatim Najboljihrvatskispeleoronilac Oscar, uz njegovu lijevu i desnu ruku Dragoga i - last, but not least,  Kontraadmiral Vranada Posejdonović, u narodu prepoznat kao Vrana - čovjek koji je ove godine, sa samo 127 zarona, načisto podbacio.

Uz bogatu tradicionalnu zakusku od ostataka Novogodišnje trpeze koja se krišom potrpala u ruksake, sjatila se i grupa znatiželjnika te slučajnih prolaznika, male djece i pasa, ali i jedan Jarunski redar koji je budno pazio da sve bude u redu.

Za ovu svečanu priliku, Dragi je nabavio i posebno naručeni xxxl 4-man pojas za olova, a Oscar nož sjajne oštrice, kako bi se i pod ledom mogao pogledati i namjestiti frizuru. Uvijekkontraadmiral nije kupio ništa. Čemu kupovati kad se može popraviti?!

Nakon obaveznog zagrijavanja i laganog gimnasticiranja, Precjednik je, kao što je to i red, probio led. Koalicija Oscar-Dragi probala je čvrstoću i debljinu leda svojim profinjenim okusnim receptorima, dok je Rescue Plavuša okom sokolovim motrila hrabre ratnike, a onim drugim majčinskim okom, pazila da slučajni prolaznici i putnici namjernici budu siti i napiti.

Sam uron je protekao glatko...neki su se brzo ispalili van, a neki su naprosto klizili pod ledom. Pri tom su svakako htjeli na njemu ispisati svoje ime nožem. Neki su ga naprosto lomili a Uvijekkontraadmiral oborio je osobni rekord ronjenja pod ledom i izdržao gotovo triput duže nego verifrsttajm. Vjerojatno zato jer je ove godine imao kapuljaču odgovarajućih gabarita. Nakon svega se kleo da je vidio Moby Dicka i Soma Juru u jednom tijelu, ali, eto, Gopro je omanuo baš u ključnom trenutku. Nije da mu ne vjerujemo...

Uglavnom, bilo je to jedno lijepo i veselo druženje koje je još više učvrstilo temelje ove izuzetno atraktivne postblagdanske tradicionalne manifestacije.
Tekst i fotke: Ivana Nobilo