Think Green je naš ekološki projekt. Odlučili smo spojiti ugodno s korisnim – voditi sustavnu brigu o čistoći zagrebačkih jezera, ali i onih u zagrebačkoj okolici uz ono što najviše volimo, a to je ronjenje. Ronilačke eko akcije održavamo jednom do dva puta godišnje, a svaka eko akcija je sve veselija i sve posjećenija, uz evidentno manju količinu izronjenog otpada. Nadamo se ovaj projekt, uz pomoć naših prijateljskih klubova proširiti i na Jadran.

 Evo kratki pregled do sada odrađenih stvari u sklopu projekta:

  1. međunarodna ekološka akcija organizirana je na Maksimiru već po osnutku kluba, u ožujku 2011. god., povodom obilježavanja Svjetskog dana voda. Čistilo se veliko maksimirsko jezero a odazvao se veliki broj stranih i domaćih ronilaca te medija.
  2. međunarodna ekološka akcija organizirana je u listopadu 2011. godine, čišćenjem jezera Ježevo kraj Velike Gorice. Akcija je podržana i otvorena od strane gradonačelnika Grada Velike Gorice, gospodina Dražena Barišića, također uz prisustvo velikog broja ronilaca i medija.
  3. međunarodna ekološka akcija organizirana je u ožujku 2012. godine, također povodom Svjetskog dana voda, kao i prethodni put, na jezeru Ježevo, kraj Velike Gorice.
  4. međunardona ekološka akcija organizirana je u svibnju 2012. god. ponovno na Maksimiru i to na 5. njegovom jezeru. Pod nazivom Think Green „Maksimir – zeleno srce Zagreba“ čistilo se jezero, sadilo cvijeće a održavale su se i edukativne ekološke radionice za djecu.
  5. međunarodna ekološka akcija ”Think Green”organizirana je u listopadu 2012. godine na Jarunu. Osim čišćenja jezera zasadilo se i drvo platane. Ova eko akcija po prvi puta je bila i humanitarnog duha jer su se skupljala financijska sredstva za Centar za rehabilitaciju grada Zagreba prodajom majica, časopisa, podvodnih fotografija i dr.
  6. međunardona ekološka akcija ”Think Green” organizirana je u ožujku 2013.godine, također povodom Svjetskog dana voda na jezerima Savica – Ornitološki rezervat koji je posljednje prirodno stanište ptica u gradu Zagrebu.
  7. međunarodna ekološka akcija ”Think Green” organizirana je u listopadu 2013. godine na Jarunu kod malog jezera i otoka mladih. Osim čišćenja jezera zasadilo se ponovno i drvo platane. Ova eko akcija bila je i humanitarnog duha jer su se skupljala financijska sredstva za SOS Dječje selo Hrvatska prodajom majica, časopisa, podvodnih fotografija i dr.
  8. ekološka akcija ”Think Green” organizirana je u svibnju 2014. godine na velikom maksimirskom jezeru isti dan kad se organiziralo još 40 ekoloških akcija u gradovima diljem Hrvatske u sklopu projekta za Dan hrvatskih voda.
  9. međunarodna ekološka akcija ”Think Green” održana je 25.listopada 2014. na jezeru Jarun uz veslačku stazu. Do sada najveća eko akcija – skupilo se 168 registriranih ronioca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U planu nam je i širenje projekta na Jadran ili neki drugi dio Lijepe Naše – kad je ekologija u pitanju samo nam je nebo granica.