Eko RIMAR - Čišćenje riječke luke

Eko RIMAR - Čišćenje riječke luke

Eko RIMAR – Čišćenje riječke luke

Među brojnim eko akcijama na koje su se članovi našeg kluba odazvali krajem prošle godine našla se i akcija čišćenja podmorja u riječkoj luci Eko RIMAR. U ovoj je akciji sudjelovalo 102 ronioca i više desetaka volontera na obali koji su izronjeni otpad odlagali u kontejnere.
Eko RIMAR  je okupio ronioce iz cijele Hrvatske, Italije i Slovenije, a akciju je organizirao ronilački centar Marco Polo. Iako je velik broj naših članova u isto vrijeme čistio morsko dno u Kukljici na Ugljanu, neki su ipak odabrali Zagrebu nešto bližu lokaciju i solidarizirali se s Riječanima. Vidljivost je bila ravna nuli, pa vađenje otpada naslijepo nije bio lagan posao. Kao ni fotkanje. Ruzinava je izvidnica zato zaperajala do sredine luke, ali ni tamo nije bilo puno bolje ;). Kapetan Marinko, Uvikkontraadmiral Vrana i Dino budno su pazili na tu crvenokosu bovu koja je istražila čitav Kvarner.

Kada smo konačno progledali, na rivi, ono što je zabljesnulo u kontejnerima nakon akcije, oku nije bilo ugodno. Ali, nakon tuširanja vatrogasnim šmrkovima i fine zakuske u Botelu na rivi, uz dobar osjećaj da smo pomogli morskim stanovnicima, svijet je odmah bio ljepši.. Slijedeći dan mogli smo opušteno pregledati teren za Državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji.

Tekst: Ivana Nobilo

Fotke: Srđan Vrančić i Ivana Nobilo