Popuštanjem mjera u nove pobjede

Popuštanjem mjera u nove pobjede

Popuštanjem mjera u nove pobjede

Ulaskom u treću fazu popuštanja mjera zaštite od svih tih novih i starih virusa i RSM imperija je, ako ne uzvratila udarac, a ono barem i ona popustila. Barem neki. Čisto izvidnice radi, kako bi idući vikend stanje ribljeg fonda riječkog akvatorija bilo donekle prokontrolirano, a Jarunsko jezero djelomično očišćeno. Jer svaka se ruka broji. I svaka vrećica. Jer #BeAHeroThinkGreen! Ni jedan zaron ne smije proći bez mini eko akcije.

Naši dragi Dragi, Vanja i najdraži nam Precjednik uskočili su tako hrabro u Jarun, navadili sve što se od smeća navadit dalo, a putem sreli i Juru, najpoznatijeg zagrebačkog soma. Pokucali su i na štukina vrata, bar dvaput, a uz ugodnih 18 stupnjeva, vjerujem da su neki od njih načisto uživali u toplini. Osim Papuanca povratnika, naviklog na +30, ali srećom, on je dobro potkožen.

Za to vrijeme drug Gavro zvani Vrana izviđao je plažu na Kantridi..naravno s morske strane u Marco Polo centru. Brojao je ribe, račiće i vidio sve zvijezde, a nešto malo je i dokumentirao. Pa kaže ozaren: "Ma bez veze, samo škarpina od pol metra ispod nove olupine, račić na sredozemnoj dlakavici, pokoji pužić, novo napravljen greben, vidio sam i hlapa.." Taj zadnji dio nije dokazao ali, ajd, recimo da mu vjerujemo.. Viđali smo ga već, tog hlapa, pa možda se i vratio, pomislivši nakon duge pauze da je teren čist.. Ali nakon ovog susreta, ponovo Hlapić-crta!

Text: Ivana Nobilo

Foto: Damir Zurub, Srđan Vrančić