Otvorena 11. samostalna izložba podvodnih fotografija Damira Zuruba

Otvorena 11. samostalna izložba podvodnih fotografija Damira Zuruba

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i National Geographic Hrvatska, sinoć je otvorena 11. samostalna izložba podvodnih fotografija našeg predsjednika kluba RK Roniti se mora, Damira Zuruba. Kao trostruki svjetski prvak u podvodnoj fotografiji te višestruko nagrađivani podvodni fotograf, ponovno nam je odlučio približiti svijet neotkrivenog plavetnila.

Na Trgu žrtava fašizma u Galeriji Vladimira Horvata mogu se vidjeti predivne fotografije uz koje možemo zaroniti ispod površine te na trenutak biti dio čarobnog svijeta dubina.

Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja, prijatelja, ronilaca, članova našeg RK Roniti se mora koji su došli pogledati fotografije. Izložbu su otvorili Damir Zurub (autor/predsjednik kluba), Damir Tiljak (voditelj galerije) te Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska.

Svi koji su imali prilike upoznati našeg predsjednika kluba znaju da su ronjenje i podvodna fotografija postali njegov drugi dom, potraga za mirom i drugačijom perspektivom sklada koje život u morima, jezerima i rijekama mogu pokazati.

Fotografije snimljene diljem svijeta postale su sinonim jedinstva, života i postojanja. Kao što je i sam autor rekao:”Neka fotografije pričaju o svemu”.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Vladimira Horvata do 14. studenog 2022. godine. Na izložbi možete pogledati fotografije koje su nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir snimio obilazeći podmorja Indonezije, Egipta, Meksika, kao i ljepote Jadranskog mora od Rovinja do Molunata.

Autorica teksta: Sandra Špoljarić

Fotografije: Vedran Metelko