PRVACI I NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI 2022

PRVACI I NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI 2022

Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano prvenstvo i otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Okupilo se 21 natjecatelja i šest modela iz Hrvatske, BiH i Srbije, a ronilo se na ronilačkoj lokaciji Grebeni ispred Dubrovnika.

Natjecanje je organizirao HRS i Ronilački klub Dubrovnik iz Dubrovnika, a natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije – refleksni i kompaktni podvodni fotoaparati. U dubrovačkom podmorju na Grebenima natjecatelji su trebali snimiti tri zadane teme: podvodni ambijent sa ili bez modela, ribu i makro.

 

Foto: Ivana Nobilo

Sudački žiri u sastavu Goran Butajla (Hrvatska), Pedro Vasconcelos (Portugal) i Dani Laslo (Njemačka) imao je zadatak da na temelju tehničke i umjetničke ocjene svakoj snimci dodijeli odgovarajući broj bodova u rasponu od nula do deset. Pobjednik prvenstva je natjecatelj s najvećim zbrojem bodova iz svih kategorija.

Foto: Damir Zurub - DSLR 1. mjesto RIBA

Prvo mjesto u kategoriji refleksnih aparata na državnom prvenstvu, a ujedno i najviše bodova na natjecanju osvojio je Damir Zurub iz RK Roniti se mora - Zagreb s modelom Ana Vrbanović. Drugo mjesto osvojio je Karlo Maćaš iz KPA Vodomar - Duga Resa s modelom Lucija Perković, a treće mjesto pripalo je Ivani Nobilo iz RK Roniti se mora - Zagreb s modelom Klara Ljubenko.

Foto: Karlo Maćaš - DSLR 3. mjesto AMBIJENT

U kategoriji kompaktnih aparata na državnom prvenstvu prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. MAJ - Rijeka s modelom Nika Keller. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava - Varaždin s modelom Dora Kermek, a treće mjesto je osvojio Dean Ganza iz RK Roniti se mora - Zagreb.

Foto: Ivana Nobilo - DSLR 5. mjesto AMBIJENT (model: Klara Ljubenko)

U kategoriji otvorenog prvenstva za refleksne fotoaparate prvi je bio također Damir Zurub iz RK Roniti se mora - Zagreb, drugi Karlo Maćaš iz KPA Vodomar - Duga Resa, dok je treća bila Ivana Nobilo iz RK Roniti se mora - Zagreb.

Foto: Fisnik Sahatçiu - KOMPAKT 3. mjesto RIBA

U kategoriji otvorenog prvenstva za kompaktne aparate prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. Maj iz Rijeke. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava - Varaždin, a treće mjesto je osvojio Bilal Šarić iz EKO RK Invalida Lukavac - BiH.

Foto: Ivana Nobilo - DSLR 2.mjesto MAKRO

Nagradu za najljepšu fotografiju natjecanja osvojio je Damir Zurub sa snimkom ambijenta s modelom. Na državnom prvenstvu u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Ronilački klub RONITI SE MORA iz Zagreba. Drugo mjesto pripalo je KPA VODOMAR iz Duga Rese, a treće mjesto Ronilačkom klubu KPA 3. MAJ iz Rijeke.

Foto: Ivana Nobilo - EKIPA RK RONITI SE MORA

 

Foto: Ivana Nobilo

 

Foto: Damir Zurub - DSLR 1. mjesto AMBIJENT  & BEST OF SHOW (model: Ana Vrbanović)

 

Foto: Damir Zurub - DSLR 1. mjesto MAKRO

 

Foto: Vanja Krvavica - DSLR 4. mjesto RIBA

 

Foto: Vanja Krvavica - DSLR 5. mjesto MAKRO

 

Foto: Ivana Nobilo - DSLR 5. mjesto RIBA