4. Mares UWPM Cup ili Kako smo odradili Rab..

4. Mares UWPM Cup ili Kako smo odradili Rab..

4. Mares UWPM Cup ili Kako smo odradili Rab..

Od 21.-23. rujna 2018. održan je 4. Mares UWPM kup na otoku Rabu. Paralelno je održano i otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Sudjelovalo je 55 natjecatelja (fotografa, modela i asistenata) iz 7 država te dvadesetak volontera, koji su se pobrinuli da organizacijski sve prođe u najboljem redu.

Dio ekipe iz RSM se okupio već u ponedjeljak kako bi pripremili cijelu logistiku za natjecanje. Isto tako smo obišli nekoliko ronilačkih lokacija kao potencijalne natjecateljske zone u slučaju dobrih ili lošijih uvjeta na moru. Ta odluka se pokazala kao ispravna, jer nas vrijeme na sam dan natjecanja nije poslužilo. Nakon južine, koja je puhala cijelu noć prije natjecanja, zapuhala je bura i morali smo zbog sigurnosti roniti na lokacijama u zaklonu Golog otoka. Već uobičajeno dobra organizacija je bila podržana suradnjom TZ Grada Raba i podrškom sponzora (Kron diving centre, SubCraft, Hotel Internacional, gostionica Dupin) te medijskih sponzora (ScubaLife i Jutarnji list). Posebno bi htjeli spomenuti gostoprimstvo, susretljivost, ljubaznost i strpljenje zaposlenika diving centra Kron i hotela Internacional, bez čije svesrdne podrške ne bi bilo moguće održati ova dva natjecanja.

Natjecanje je održano odvojeno za DSLR i compact aparate u tri kategorije: riba, ambijent i makro. Sudački žiri (Milan Tomažin, Goran Butajla i Dani Laslo) je imao težak zadatak izabrati najbolje fotografije iz svake kategorije te najbolju fotografiju natjecanja. Ocjenjivanje fotografija za oba natjecanja je bilo zajedničko.

Ukupni pobjednik 4. Mares UWPM-a je Nuno Gonçalves sa najboljim fotografijama u sve tri kategorije. Ukupni pobjednik otvorenog državnog prvenstva Hrvatske i dobitnik nagrade Najbolja fotografija je naš mili predsjednik Damir Zurub, čime je sa trona skinuo bivšeg prvaka Srđana Vrančića - Vranu (PSV). U klupskom dijelu natjecanja najveći broj bodova je osvojio RK Roniti se mora, a za prvo mjesto među modelima, u opasnoj konkurenciji između Rajke Vujaklije i Kristine Ivanuš izborio se Borna Andres.

A nakon pobjedničkih fotografija u prethodnoj objavi slijedi i neobavezno - obavezni dio  😉

Tekst: Hrvoje Dragušica

Foto: Srđan Vrančić, Ivana Nobilo, Rajka Vujaklija