27. THINK GREEN – JARUN 2022

27. THINK GREEN – JARUN 2022

27. ekološka akcija “THINK GREEN” održat će se u subotu 09. srpnja na zagrebačkom jezeru Jarun.

„THINK GREEN“ projekt je Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ koji se, zahvaljujući entuzijastičnim roniocima i klupskim partnerima održava već 11. godinu zaredom. U sklopu projekta provodi se čišćenje morskih i slatkovodnih površina te se, kroz predavanja i neposrednu edukaciju djece koja redovito pomažu u akcijama, najmlađe uči o nužnosti očuvanja našeg životinjskog i biljnog svijeta. Također se prenosi znanje o prednostima ronjenja, ronilačkoj opremi i ekologiji.

Ovog su se srpnja ronioci, nakon mnogobrojnih akcija po hrvatskim otocima i poluotocima, odlučili fokusirati na svoje, zagrebačko područje. Jezero Jarun posebno je drago ekipi iz ronilačkog kluba „Roniti se mora“, budući da se od samih početaka njegova postojanja, svakog 1. siječnja održava tradicionalni novogodišnji uron u Jarun. Također, svake godine organiziraju čišćenje jezera i njegove okoline koje nije izostalo niti ove godine.

Očekuje se odaziv volontera iz cijele Hrvatske; onih koji će čistiti ispod površine, kao i onih koji će čistiti na kopnu, kako bi zagrebački Jarun "pravo" ljeto dočekao očišćen i spreman za posjetitelje. Klub „Roniti se mora“ zahvaljuje svim partnerima koji mu pomažu u ostvarenju misije zaštite prirodnih bogatstava te poziva sve one koji žele sudjelovati da se jave putem e-maila ronitisemora@gmail.com.

 

#BeAHeroThinkGreen

 

Program održavanja ekološke akcije:

12:00 - 12:30     Registracija svih sudionika

12:40                  Službeno otvorenje 27. ekološke akcije Think Green - Jarun 2022

12:50                  Zajedničko fotografiranje svih sudionika & Izjave za medije

13:30 - 15:30     Čišćenje jezera i okolice jezera

18:30                  Zatvaranje 27. ekološke akcije Think Green - Jarun 2022