Budimir Buda Šobat oborio Guinnessov rekord

Budimir Buda Šobat oborio Guinnessov rekord

Budimir Buda Šobat oborio Guinnessov rekord

Budimir Buda Šobat, član ronilačkog kluba DPS danas je na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Sajma nautike srušio prošlogodišnji vlastiti Guinnessov rekord držeći dah pod vodom čak 24 minute i 11 sekundi.

Nakon dugotrajnih priprema, u sklopu projekta "Pogled u plavo" u akciji "Ne dišem", uz podršku i u organizaciju Nemo-Adria Rescue Teama čiji su članovi volonteri Specijalističkog ronilačkog tima za spašavanje iz vode grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, Buda je zaronio za svoju autističnu kćer Sašu. Zaronio je također i za svu drugu djecu koja se bore s ovim problemom, nastojeći senzibilizirati javnost o problemima i mogućnostima osoba s autizmom, te za Centar za autizam koji provodi program njege, odgoja i obrazovanja, rehabilitacije i skrbi za djecu, mladež i odrasle osobe s poremećajem iz spektra autizma i osobe s intelektualnim teškoćama, sukladno njihovim razvojnim potrebama, mogućnostima i sposobnostima. U Centru se obrazuje i 17-godišnja Saša koja je Budi uz svoju majku došla na Velesajam dati potporu.

Sve to se događalo u montažnom bazenu promjera 10 metara i dubine 1 metar, a uz instruktore ronjenja i Nemo-Adria Rescue Team koji su pazili na Budinu sigurnost, veliku su podršku pružili i svi oni koji su danas došli u paviljon 7a i sa strepnjom i nestrpljenjem iščekivali novi rekord.

Članovi našeg kluba također su se priključili ovoj nesvakidašnjoj akciji, a u iščekivanju rezultata neki su iskoristili vrijeme u fotkanju događaja 🙂

Za svrhu humanitarne akcije „Ne dišem“ Društvo je kao nositelj akcije otvorilo poseban račun IBAN:HR8223600001502269904. Sva sredstva koja će se u idućih 90 dana uplaćivati na taj račun biti će u cijelosti prebačena Centru za autizam "Zagreb", Dvorničićeva 6, Zagreb koji će ista utrošiti isključivo na poboljšanja uvjeta svojih štićenika kojih je trenutno 350. Svi štičenici Centra za autizam odobreni su od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom .
Trajanje akcije je 90 dana, počinje 24.02,a završava 25.05.2018.godine

Tekst: Ivana Nobilo

Foto: Damir Zurub i Ivana Nobilo