JOŠ JEDAN USPJEH HRVATSKIH PREDSTAVNIKA U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI

JOŠ JEDAN USPJEH HRVATSKIH PREDSTAVNIKA U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI

Internacionalno natjecanje - III Madeira Underwater Open 2024: Fotografsko i Video prvenstvo u Porto Santu, Portugal 11.-16.5.2024.

Porto Santo, maleni otok u portugalskom arhipelagu Madeira, ponovno je bio domaćin jednog od najuzbudljivijih događaja u svijetu podvodne fotografije i videografije - III Madeira Underwater Open 2024 Photo & Video Championship. Ovaj puta, oko 40 sudionika među kojima su bila i naša tri predstavnika iz Hrvatske (Damir Zurub, Katarina Marija Mihaljinec i Vanja Krvavica) pridružili su se ovom velikom natjecanju, obogativši ga raznolikošću i strašću za otkrivanjem podvodnog svijeta.

I dok i dalje traje cirkus Hrvatskog ronilačkog saveza sa zabranama nastupanja naših najtrofejnijih predstavnika u ronilačkim sportovima naši natjecatelji i dalje nastavljaju nizati uspjehe i to na međunarodnim natjecanjima gdje na najbolji način promoviraju Hrvatsku i ronilački sport.

Natjecanje Madeira UW Open 2024 je trajalo pet dana, s jednim trening danom i dva natjecateljska dana. Ostali dani bili su ispunjeni radionicama, predavanjima i izletima, pružajući sudionicima priliku za usavršavanje svojih vještina, razmjenu iskustava i upoznavanje s ljepotama otoka Porto Santo.

Naši natjecatelji su se natjecali u 4 kategorije (ambijent, riba, makro i kreativa), a Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je 2. mjesto u kategoriji kreativne fotografije i 3. mjesto u kategoriji riba.

Jedna od iznenađujućih novosti na ovogodišnjem natjecanju bila je uvođenje posebne kategorije za fotografije i video snimke snimljene mobilnim uređajima. Ova inovacija odražava modernu stvarnost u kojoj su pametni telefoni postali sveprisutni alati za snimanje trenutaka. Sudionici su s oduševljenjem prihvatili ovu novu kategoriju, demonstrirajući svoju kreativnost i vještinu čak i s ograničenom opremom.

III Madeira Underwater Open 2024 bio je lijepo iskustvo koje je obogatilo ljubitelje podvodne fotografije i videa. Osim što je pružilo platformu za natjecanje i demonstraciju vještina, ovo natjecanje je također ojačalo zajedništvo među roniocima i podiglo svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša. Kao što su rezultati pokazali, strast i predanost ovih sudionika rezultirali su nevjerojatnim umjetničkim djelima koja će još dugo ostati kao svjedoci ljepote i bogatstva podvodnog svijeta, a hrvatski podvodni fotografi su još jednom potvrdili zašto su u samome vrhu svjetskih podvodnih fotografa.